12 Haziran 2016 Pazar

Büşra TORAMAN- Zincirlenmiş Kalpler - Kitap Yorumu


Orijinal Adı: Zincirlenmiş Kalpler
Seri: Amazon Efsanesi Üçlemesi
Yayın Tarihi:2015-06-10
Sayfa Sayısı:484
Cilt Tipi:Ciltli
Yayınevi:Ephesus Yayınları
Cinayetler, yalanların ve hırsların arkasına saklanmıştır. Tıpkı bazen aşkta olduğu gibi. O yalanı yaşamak mı isterdiniz, yoksa kaybedeceğinizi bile bile gerçeği haykırmak mı? FBI Ajanı Gregg Reese sekiz yıl sonra, acı bir şekilde ayrıldığı evine geri dönüyordu.
Virginia Tech Üniversitesi’nde seri cinayetler işleniyordu. Dört erkek öğrenci öldürülmüştü ve katilin durmaya niyeti yoktu. Ortağı Kyle’la beraber Blacksburg’deki cinayetleri çözmeye gönderilmiş olan Gregg’in ilk görevi, üniversitede öğretmen rolüne bürünmekti. Ve bir kadın Gregg’e yardım etmeye gelir. Gizemli, yabani ve ilgi çekici bir kadın... Belanın kaçınılmaz olduğu bir kovalamaca ve bulmacanın içine düşen Gregg, doğruyu bulmak için gizemli kadının yardımını kabul etmeye karar verir. Yalanlarla örülmüş olan olayların arasında en az yalan olanı bulmaya çalışan Ajan Reese, çok geçmeden elinde olan doğruları da kaybetmeye başlar. Tüm bu yalanların içinde gerçek aşkı bulmak ve onu bulduğuna inanmak o kadar kolay mıydı sahiden? Peki ya amazonlara ve daha birçok doğaüstü yaratığa? Her AŞK kendi hapishanesini yaratır. Ya MAHKÛMU olursunuz, ya gardiyanı… (TANITIM BÜLTENİ)
Amazon Efsanesi Üçlemesi'nin ilk kitabı Zincirlenmiş Kalpler, polisiye-fantastik türünde ve Amazonları içeren ilgi çekici bir kitap olmuş. Hem polisiye hem de fantastik türü bir arada okumamıştım o yüzden çok daha hoşuma gitti. İlk sayfadan itibaren merak içinde okudum. Son sayfasına kadar kime güveneceğinizi bilemediğiniz bir dolu karakter barındırıyor kitap. Yazarın dili,kitabın kurgsu gayet başarılıydı. Kitapta kime güveneceğinizi bilmemek,karakterlerden bazen nefret etmeme neden oldu.
Bir Üniversitenin Psikoloji bölümündeki erkek öğrenciler öldürülmeye başlayınca ajan Gregg üniversiteye olayı araştırmak için gelir ve üniversitede hoca olarak görevlendirilir. Olayı araştırsa da kimin yaptığını bir türlü bulamaz ve çıkmaz sokaktadır. Olaya dahil olup, yardım teklif eden Aleka'yla tanıştıktan sonra, Gregg'in hayatı bir anda değişir. Aleka ve Amazonlar'ın varlığıyla ilgili bir çok şey öğrenirken, kendi hayatıyla ilgili de bir çok şaşırtıcı gerçeği öğrenir. Hangileri doğru,hangileri yalan onu çözmek ajan Gregg'e düşüyor. İşte bu noktada da kitap güven,doğruluk gibi kavramlar üzerinde duruyor.
Kitapta tek sevmediğim kısım denizkızlarıyla ilgili olan bölümlerdi. Denizkızları kitapta yer almasaydı daha çok severdim.
Kitapta Amazonlar dışında bir de Koperler hakkında bilgiler ediniyoruz. Amazonlar ve Koperler arasında bir düşmanlık sözkonusu. Bu mucadelede neler olacak merak konusu. Ve kitapta tarafımı son sayfalara doğru seçtim bende. Greg seninleyim kim tutar seni :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder